Aktuellt

Halvvägs!


Nu är 5 av mina 10 träningsdagar i följd avklarade och kroppen känns fortfarande pigg och alert. Även huvudet hänger med och jag har ännu inte tappat motivationen. Tvärtom känner jag mig riktigt laddad inför kvällens styrkeklass. Att den är fullbokad gör inte saken sämre. Här ska svettas minsann.

Jag fick frågan i förra veckan vad jag gör när jag tappar lusten att träna, när inte träningsmotivationen infinner sig. Och jag ska svara ärligt: det händer inte. I alla fall inte ofta. Kan inte komma ihåg när jag sist tvingade mig iväg. Jag tror att nyckeln är att träna varierat, att inte alltid köra i samma hjulspår. Och framför allt att träna för att det är kul.

Alltför många tränar med första och enda syfte att gå ner i vikt. Men ändrar man istället utgångspunkt och tränar för att det är roligt, för att man älskar det, för att det helt enkelt är det bästa som finns. Så trillar ju vikten på plats utan att man behöver tvinga sig, plåga sig och träna mot sin vilja. Tycker man löpning är tråkigt så är det kanske inte den motionsform man ska syssla med. Är gymmet en pest, så strunta i det. Kanske passar simning bättre? Squash? Magdans?

Bara en tanke…

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.