Aktuellt

Saffrans- och apelsinfisk


Det var några som blev nyfikna på min lunchlåda idag så här kommer receptet (4 pers):

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 morot
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 paket saffran (0,5g)
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk krossade tomater (400 g)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket fryst tinad hoki eller sej

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Ansa och strimla purjon.
Skala och skiva moroten tunt
Häll alla ingredienser utom fisken i en gryta. Låt puttra 10 min. Salta och peppra.
Lägg i fisken och sjud ytterligare 5 min underlock.

Jag åt min firre tillsammans med fullkornsbulgur, gröna oliver och hemmagjord tomatsalsa. Smaskigt. (Receptet från tidningen Laga Lätt)

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.