Aktuellt

PIZZA

Anonym sa…

Din blogg är superbra! Träningsinspiration får man massor här men recepten tycker jag det är lite snålt om (syftar på texten under din bloggs namn) – mera av det gärna :)

Ajaj, jag vet att det var längesen det kom ett recept. Det ska bli bättring på det, jag lovar! Ibland känns bara maten man äter så rutin och så vanlig, och därmed inget flashigt att skriva om på bloggen. Men det som är rutin i min värld behöver ju nödvändigtvis inte vara det i alla era världar, så det är klart jag ska skriva ner dem till er.

Och eftersom det är fredag idag blir det pizza. Den kan låta skum med fänkål på, men den är himmelskt god. Testa gärna!
Till 4 portioner:

Till degen:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 msk salt
10 dl vetemjöl special
0,5 dl olivolja

Till tomatsåsen:


1 burk passerade tomater
1 Aubergine
1 klyfta vitlök
Olivolja att steka i
Balsamvinäger
Salt, peppar

Till fyllningen:

Fänkål
Champinjoner
Spenat
Rödlök
Riven ost

Gör så här:

1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet, blanda i de övriga degingredienserna. Degen knådas blank och smidig. Mjöla den lätt och låt den jäsa 1 timme.

2. Tomatsås: Tärna auberginen och fräs med vitlök i olja tills auberginen mjuknat.
Häll på passerade tomater och balsamvinäger, och låt puttra i 20 minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Kavla ut degen på bakplåt.

4. Bred tomatsåsen på degen och toppa med fyllningen . Grädda i ugn 200 grader, 15-20 min.

MUMS! Jättegod fredagsmat. Och jämfört med köpepizzorna är den i alla fall lite nyttigare med alla grönsaker. Brukar inte heller komma i närheten av ostmängden som finns på de köpta alternativen.

Ha en najs fredag!

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.