Aktuellt

Löpsedlar…

Nytt år och halva Sverige börjar sina nya liv. Samma sak varje januari. Då ska det tokbantas och börja tränas! Man kan inte gå förbi en löpsedel utan att läsa om mirakelpiller-som-gör-att-du-kan- äta-vad-som-helst-utan-att-gå-upp-i-vikt och andra fantastiska dieter som fick ”Bengt 46 år att tappa 13 kilo på en månad”.

Jag blir så trött. Stackars Bengt kommer ju att gå upp 13 kilo nästa månad, men det skriver dom aldrig! Och hur sjukt verkar det inte att äta ett piller som gör att man inte tar upp det man äter? Är liksom inte själva syftet med att äta att ge kroppen vad den behöver i form av näring och energi? Vilken soptunna känner man sig inte som annars: hej, jag äter en massa och tar ett piller för att bajsa ut det för egentligen vill kroppen inte ha det jag äter…. Pillret är säkert bra vid olika sjukdomar, men för friska människor… är det inte bättre att äta rätt då???

Nej hörrni. Strunta i aftonbladet i år. Ändra långsamt och långsiktigt era kostvanor om det behövs. Hitta en balans som funkar i era liv. Som funkar idag, i morgon och alltid. Först då kan det bli något långsiktigt i det hela. Annars blir det den vanliga viktjojon. Ner och upp och ner och upp. Samma sak med träningen, dra inte igång från noll till hundraåttio nu i januari. Ta det svenskt lagom så att ni orkar hålla ut. Så det blir en rutin i erat liv som funkar, hela vägen!

Lycka till!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.