Aktuellt

Kostföreläsning


Satt uppe sent igår kväll och filade på kostföreläsningarna jag ska hålla på gymmet här framöver. Jag ska nämligen dra igång en liten kostskola på tre tillfällen och det ska bli ungefär HUR KUL SOM HELST!

Halva kvällen gick åt att välja färger och typsnitt på in powerpoint-presentation. Det är ju halva grejen att det ska se snyggt ut :)

Andra halvan ägnades åt det lite mer väsentliga – innehållet. Och ju mer jag fick på pränt, desto mer insåg jag hur fantastiskt intressant det här med kost är. Och jag öppnade bok efter bok och bara läste och söp in alla spännande fakta. Fakta som jag förvisso redan vet men som är så kul att få läsa än en gång!

Att äta nyttigt handlar ju inte alls bara om att hålla vikten, utan att bli full av energi och ork. Att förbli frisk och undvika sjukdomar. Gå ner i vikt kan man göra genom att dra ner på energiintaget, men man måste också tänka till så att man inte drar ner på de ämnen som skyddar oss sjukdomar. Att äta nyttigt är inte detsamma som att äta lite. Snarare tvärtom. Äter man rätt sammansatt mat kan man äta mycket, få i sig mycket nyttigheter och ändå behålla vikten! Dessutom slipper man gå hungrig och sugen!

2 Kommentarer

 • Svara
  Karl-Johan
  3 februari, 2009 kl 22:33

  Klokt inlägg att maten inte handlar om viktnedång men bättre hälsa :) Lycka till med förelästningarna!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  4 februari, 2009 kl 13:10

  Karl-Johan – tack :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.