Aktuellt

Cashew-biffar

När det gäller matlagning är jag nästan läskigt präktig. Jag matplanerar för en vecka framåt, skriver en kilometerlång inköpslista och sen blir det storhandling. På så vis behöver jag aldrig fundera över vad jag ska äta till middag, och det blir sällan panikmat för att det inte finns nått vettigt hemma. Dessutom är det fruktansvärt kul att matplanera. Älskar att sitta och bläddra i tidningar och böcker.

Jag gillar att testa nya saker och jag brukar låta det dröja innan jag upprepar samma maträtt igen. Jag testar allt som kommer i min väg till familjens förtret, ibland blir det ju inte så bra som man tänkt…

Gårdagens testprojekt var cashew-biffarna från senste Fitness (med lite modifikation):

4 pers:

2 dl cashewnötter
1 röd urkärnad paprika
2 soltorkade tomater
2 tomater
4 kvistar koriander (tog jag bort…gillar inte koriander!)
1 pressad citron
1 msk lantbuljong (körde kantarellfond istället, hittade ingen lantbuljong
3 msk solrosfrön

Mixa allting till en smet. Forma biffar och torka sakta i ugnen på låg värme. Här var den fina temperaturangivelsen 47-160 grader…. och tiden varierade med temperaturen…. Hade man bråttom kunde man ta 160 grader i 15 minuter, och det gjorde jag.

Konsistensen blev lite skum och blöt (tror jag torkade dem för kort tid i ugnen) men smaken var supergod!!! Jag hoppade över algsalladen som var tänkt till och serverade med svart quinoa, zucchini, tomat, frusen (och tinad) mango samt avocado. Riktigt smarrigt!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.