Aktuellt

Veckans citat!

Veckans citat kommer från Paolo Roberto och fanns att läsa i senaste Fitness:

”Nej, jag gillar inte hälsosam mat, jag gillar god mat. Ska man käka salladsbufféer hela tiden så blir livet jävligt tråkigt”

Jamen hallå?!?! Varför dra ett likhetstecken mellan nyttig mat och sallad? Det finns ju faktiskt annan mat som är nyttig. Jag har en kille på jobbet som börjar sitt nya liv varannan vecka ungefär. Varje gång kommer han, stolt som en tupp, med två liter grönsallad och en och annan tomat. och alla tittar på honom med SÅ HÄR STORA ögon och säger: ÅÅÅ vad du är nyttig!

Hur nyttigt är det egentligen för en normalstor kille i sina bästa år att äta 75 kcal till lunch. (om ens det) ? Sallad innehåller till större delen vatten, och energi får man alltså leta efter med lupp om man ska hitta. För att undvika sötsug och gottefrossor, energidippar och dåligt humör får man allt se till att stoppa i sig lite mer. Grönsalladen kan man ju ha som tillbehör men inte som huvudrätt.

Kan inte låta bli att tycka synd om alla människor som inte har upptäckt hur himla gott det kan vara att vara nyttig. Grönsaker i ugnen, bönsallader, tomatsalsor, quinoa, svart ris, gryner, lax… listan kan göras hur lång som helst. Så de så , Paolo!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.