Aktuellt

Måndag

IGEN! Jag fattar inte hur det kan vara måndag hela tiden. Och eftersom jag inte alls vill att det ska vara måndag så berättar jag lite om min söndag, och så bara glömmer vi att det är måndag, ok?

Vaknade vid 8-tiden igår av att solen stod och knackade på rutan. Det började rycka i spring-tarmen och jag hoppade direkt ner i löparkläderna. Eftersom jag har svårt att springa helt på tom mage tankade jag på med en tallrik naturell yoghurt med mosad banan. Lättsmält mat som inte gör så mycket väsen av sig under löprundan sen. Äter jag mer regelrätt frukost måste jag vänta minst en timme innan jag ger mig ut och då är det ju helt plötsligt inte morgon längre.

Härligt att vara ute tidigt en söndag. Världen är så tyst och de enda som är ute är andra motionärer som upptäckt tjusningen med morgonträning. Några bilar syns inte till och inga jobbiga ljud dränker fågelkvittret (fast idag var det nog mest krax-fåglar, men ändå..ni fattar).

Det blev en 8,5 km runda, delvis i skogen. Springer ju mest på asfalt annars så det var kul att komma in lite bland träden som omväxling. Tillbaka hemma blev det en lång varm dusch innan det var dags för den riktiga frukosten. Frukost smakar aldrig så gott som när man tränat! Och eftersom övriga familjen hade hunnit äta sin kunde jag sitta alldeles ensam i lugn och ro och läsa tidningen medan jag åt. DET är lyx för en småbarnsförälder!


Efter frukost bar det iväg till gymmet för att sätta ihop ett jul-överasknings-pass som vi ska köra i julveckan. Lite tomteluvor, bjällerklang och en salig blandning av afro, aerobic, styrkeövningar, step och funk…

Eftermiddagen ägnades åt årets första glöggfika. Är personligen inte så förtjust i glögg men russinen, mandlarna och lussebullarna var goda!

Blev kvar alldeles för länge och knashungriga insåg vi att vi aldrig skulle hinna göra den planerade grönsakslasagnen innan alla svultit ihjäl. Så stod vi inför två val…. McDonalds eller rafsa ihop nått från frysen. Det ena går fort och lätt, det andra kräver lite mer insats. Men vad fasen, McDonalds är ingen mat! Så hem till frysen så fort hastighetsbestämmelserna tillät. Som tur var är vi små hamstrar och har ofta både det ena och det andra i skåp och lådor. Så middagen blev efter omständigheterna helt ok:

Röd quinoa, broccoli, kikärtor, en liten pannbiff, stekt halloumi, äggröra, oliver och en tzatziki på morot, paprika, gurka. En salig blandning av allt möjligt, men faktiskt väldigt gott. Så långnäsa på McDonalds även denna gång!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.