Aktuellt

Hubbabubba-löpning

Igår hände många märkliga saker på min löptur från jobbet. Sträckan är inte den roligaste, det är mest rakt fram och så klart asfalt hela vägen. Stundtals brevid stor väg…eeh, ja inte helt optimalt men man tränar den mentala uthålligheten om inte annat! Hur som haver, nånstans mitt på sträckan springer jag genom en stor åker. Så här i vintertid är det inget som växer där utan det är bara lera så långt ögat ser. Vanligtvis luktar det också lera, möjligen utblandat med kodynga, men idag luktade det HUBBABUBBA. Hela åkern stank jordgubbstuggummi, en sån där söt och sliskig lukt….mycket konstigt! Och nej, jag har inte ätit några gula piller med glada gubbar på!

Efter ytterligare en halvmil hörde jag en mansröst anropa, typ som i en taxi. Det luriga var att det inte fanns någon taxi med öppen dörr där anropet kunde komma ifrån. Men ”mannen” fortsatte att anropa… Sen hörde jag att det kom uppifrån. Ett gäng kraxfåglar hade konferens ovanför mitt huvud och det lät precis som dom pratade. Fågelkrax och skånska är ju inte helt olikt…

Förutom att det var mitt livs mest mystiska löprunda kändes det fantastiskt skönt i benen. Hittade min Duracell-motor och benen bara trummade på utan att jag behövde tänka. Det är då löpningen är som bäst! Med eller utan hubbabubba.

Idag blir det en helkväll på gymmet med både pump och intervallspinning. Vad tränar ni idag?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.