Aktuellt

Frossardag?


Idag är det lördag och många som i övrigt äter nyttigt och hälsosamt släpper tyglarna lite och unnar sig lite extra – så även jag. Men jag skulle vilja kalla det njutardag istället för frossardag, för det är viktigt att man inte frossar för frossandet skull utan för att man verkligen njuter av det man äter.

När jag började min nya hälsosamma livsstil för ca 5 år sedan införde jag frossardag i ordets riktiga bemärkelse. När lördagen kom gick jag till affären och köpte allt det där jag inte fick äta på övriga dagar. Och när man väl fick äta allt så ville jag äta ALLT. Det blev såväl chips, godis, glass, kakor, pizza…. som om det aldrig någonsin skulle komma en ny lördag. Jag bodde i skåpen hela dagarna och mådde vid läggdags som en soptunna. Och ändå tog jag en kanelbulle till för det var ju en hel vecka till nästa gång… Ja det låter knäppt men så funkade jag. Minns en fest hos grannarna när jag sprang hem emellanåt för att tanka på lite mer godis…

Efter ett tag insåg jag ju att det där var helt ohållbart och bestämde mig för att även på lördagarna ha regelrätta måltider. Frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål. Sen kanske mellanmålet är ett glas mjölk och en kanelbulle, men det är under ordnade former och inte skåpsätande. Jag sitter ner och njuter av det jag bestämt mig för att äta och proppar inte in något i munnen medan jag diskar. Det är en väldigt skillnad, man njuter av det man äter och man mår bra efteråt. Man slipper dåligt samvete för alla saker man åt men som man egentligen glömde att smaka om det var gott.

Så bort med frossardag och in med njutardag!
Ha en härlig lördag!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.