Aktuellt

Utfall och balansproblem

Körde power (vår motsvarighet till pump) igår vilket var otroligt skönt efter två veckors uppehåll. Skönt att få ge musklerna en genomkörare. Just igår var det väldigt många som hade problem med utfallen. Utfall är ju en sån dunderövning för benen och rumpan, så den bara måste man få till korrekt annars missar man så mycket. Så vilka problem hade deltagarna?

En tjej fick ont i bakbenet istället för det främre som alltså är det ben som ska jobba. Skulle gissa att hon helt enkelt lägger för mycket tyngd där bak. Det bakre benet ska främst fungera som balans. Tyngden ska ligga på främre benets häl. Och sen är det 90 grader som gäller i båda knälederna.

En annan tjej hade problem med balansen och kunde inte koncentrera sig på att jobba med benen utan mer på att inte ramla. Jag brukar rekommendera två balanstips: det ena är att inte stå på en linje utan ha ett mellanrum i sidled mellan det främre och bakre benet. Det andra är att fokusera på en punkt i golvet snett framför sig. Genom att hålla blicken stilla är det mycket lättare att hålla balansen. Funkar det ändå inte kan man ta stången till hjälp och ha den som stödpinne.

Inga kommentarer

 • Svara
  Anonymous
  15 juni, 2009 kl 22:19

  Hej, alltså, är det någon som kan förklara för mig vad ett utfall går ut på egentligen, alltså vad gör man? Jättetacksam för svar! :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 juni, 2009 kl 06:18

  Anonym – när du gör ett utfall kliver du ett stort steg framåt och sjunker ner så att bakre knät nästan är ända nere i marken. Du har nittio grader i båda knäna och ser till att främre knät går åt samma håll som främre tårna. Var noga med att knät inte skjuter framför tårna. Och så upp igen. Man kan även gå bakåt på samma sätt, alt bara upp och ner på samma ställe. Tränar rumpan och benen grymt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.