Aktuellt

Ursäkter ursäkter ursäkter

När man är instruktör och dessutom kostrådgivare, som jag är, verkar man vara omgivningens ständiga dåliga samvete. Träffar jag någon på tåget som jag inte sett på ett tag så är det första de gör (förutom möjligtvis att säga hej) att ladda upp en radänga med ursäkter om varför dom inte tränar…. På lunchen på jobbet får man veta exakt hur många broccolisar vederbörande brukar äta, men just idag blev det pizza.

Jag äter bra och tränar för att jag mår bra av det. För att jag känner mig som en försoffad soptunna om jag slutar träna och äter skräp. Vad andra äter bryr jag mig inte om. Det är upp till var och en om man föredrar pizza framför bönsallad. Det är var och ens val om man vill träna eller ha en fin trädgård. Men alla tror att de måste ursäkta sig hela tiden. Som att jag ska ursäkta mig för att jag har mycket maskrosor i trädgården och inte stryker lakanen… skulle aldrig falla mig in!

Så vilka är då topp fem när det gäller ursäkter för dålig träningsfrekvens och mindre bra matvanor? Jo:
1. Har inte tid att träna.

-Men tid är ju allt vi har! Allas dygn är precis lika långt. Om jag hinner, varför hinner inte du? Jo för att du prioriterar något annat. Och så länge du är nöjd med din prioritering så fine! Annars är det hög tid att prioritera om. CSI kanske inte är så spännande ändå…
2. Har inte tid att laga mat.

-Handlar bara om planering och att ha saker hemma. Matplanera och storhandla en gång i veckan så sparar man massor med tid! Bra mat kan göras på 20 minuter.
3. Ont i huvudet

-Har skrivit om det förr… den mesta huvudvärken beror på dålig luft på jobbet, stress, för lite vätska etc. Går garanterat över med lite träning och friskt blod till huvudet! I vissa fall rör det sig om sjukdom och då är det såklart en annan sak!
4. Det regnar ute och soffan är så varm och skön…

-Soffan äter upp dig hel om du inte passar dig! Upp och hoppa. Lite regn är skönt när man är varm och svettig.
5. Ingen barnvakt.

-Barn mår också bra av att röra sig. Ett cykelkunnigt barn kan följa med på din springrunda. Lasta vattenflaskan på cykeln så att barnet får leka vätskekontroll. Uppskattas alltid. Mindre barn kan åka joggingvagn… Annars kan man alltid köpa ett par hantlar och träna hemma. Barn somnar oftast ett par timmar tidigare än du själv.
Så ursäkta er inte för mig. Prioritera som ni vill och stå för det istället!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.