Aktuellt

Träning ska vara kul


Det viktigaste för att träningen ska ge resultat är att den sker regelbundet och kontinuerligt. Visst kan du som periodare fixa formen/konditionen tillfälligt, men fortsätter du inte kommer du ofrånkomligen att gå en sämre form tillmötes igen.

Många är periodare när det gäller träning. Det märker man inte minst på gymmet som är överfullt i januari efter alla nyårslöften. Efter ett par månader dalar intresset igen. Och så är det varje år. Varför fortsätter inte folk? Troligtvis pga att man inte hittat den rätta träningsformen, den där träningen som är så kul att man bara måste utföra den. Den som gör att man kan längta hela dagen efter att få komma iväg.

Jag tror att det finns en träningsform för alla. Bara det att inte alla har upptäckt den ännu. Jag älskar att springa, spinna och gå på aerobic. Det kan jag längta efter och det slutar jag aldrig med. Jag vill styrketräna för jag vill ha muskler! Men jag tycker inte det är kul och jag lyckas aldrig hålla någon kontinuitet i det, och får därmed aldrig några resultat :( Däremot gillar jag body pump och där får jag de lilla muskler jag har som definitivt är bättre än inget.

Jag tänkte variera min träning med gympa för att få lite spänst i benen. Jag har varit där två gånger nu och båda gångerna tog det ca 10 minuter innan jag tittade på klockan första gången. Jag hittade ingen glädje alls i passet. Kan inte säga vad det berodde på för instruktören var bra, musiken var bra…men det klickade inte. Jag kände mig uttråkad. Jag kommer inte gå dit mer, för det är inte så träning ska kännas. Träning ska vara kul, först då blir det av och först då fortsätter man.

Det gäller bara att hitta din favoritträning. Prova runt till du hittar den. Det finns betydligt mer träning en löpning och gym, även om inte jag känner till dem alla. Badminton, innebandy, orientering, kanot…you name it. Sen är det viktigt att ge det ett par gånger, allt är inte kul från början. Både spinning och löpning tar ett par gånger innan man hittar dit. Aerobic och step kräver ett par gånger innan man lär sig och ta ut sig ordentligt. Och så är det förmodligen med allt. Även gympa. Men jag känner att jag tränar så mycket annat kul att jag inte behöver lägga ner mer kraft för att lära mig gilla det.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.