Aktuellt

"Train your body – do not drain it"

Citatet i rubriken är taget från Matthew Griffiths föreläsning på spinningkonventet i lördags. Det handlar alltså om att man måste ge kroppen tid för återhämtning och inte bara tid för träning. Under träning bryter man nämligen ner kroppen. Kan tyckas märkligt men så är det. När kroppen sedan får vila och återhämta sig kommer den tillbaka i en starkare version än tidigare. Slarvar man då med denna återhämtning och istället bara tuffar på bryter man ner kroppen mer och mer, och man får alltså aldrig de resultat man förväntar sig.

Jag tror alltför många missar den här biten. För många är periodare när det gäller träning. Först tränar man inget, och sen tränar man inget och sen tränar man 7 dagar i veckan….. för det finns liksom bara allt eller inget. Sen blir man övertränad eller skadad och lägger av. Försök undvika detta. Träna med måtta till en början. Ett par gånger i veckan. Men även när man blivit rutinerad är det alltså viktigt med vila och återhämning. Glöm inte det!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.