Aktuellt

Medelhavslasagne

Igår gjorde jag en jättegod lasagne som jag hittat i Buffé och förfinat lite. (Bilden är tagen i min dagen-efter-matlåda… såg trevligare ut nylagat på en vit tallrik!). Här kommer receptet (för 10 pers – men vi klämde den på 6 st):

3 paket kalkonbacon 3%, à 125g
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 paket Icas krossade tomater (två basilika och en vitlök)
2 msk timjan
2 tsk sambal oelek
Skvätt balsamvinäger
2 burkar keso à 500g
1 paket tinad fryst hackad spenat à 450g
1 paket gröna lasagneplattor
6 tomater
riven ost
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Klipp baconet i småbitar och fräs i stekpanna
3. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tills löken blivit mjuk.
4. Häll över i en gryta och tillsätt de krossade tomaterna och en skvätt balsamvinäger. Småputtra några minuter.
5. Krydda med salt, peppar, timjan, och sambal oele
6. Tag grytan från plattan och rör ner keso och spenat
7. Varva röran med lasagneplattor i två stora gratängformar. Börja och avsluta med röra (dvs 3 lager röra och 2 lager plattor). Garnera med skivade tomater och strö över lite riven ost. Gratinera i ugnen 30-35 minuter. Servera med valfri sallad och oliver.

Supergott och kan varmt rekommenderas. Men det tog lite tid….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.