Aktuellt

Ge mig grönsaker!

Tänk att man kan få abstinens på grönsaker efter bara en enda dag. Gårdagen tillbringades i Göteborg, 30 mil från sin egen spis och sina egna matvanor. Började med en runda på stan där vi också skulle äta lunch. Beställde en pasta med lax, räkor och tomatpesto som såg bra ut i teorin men som i praktiken var en tallrik fylld med vit överkokt pasta och gul currymajonnäs-sås i överflöd. Jag frågade om det verkligen var tomatpesto och det skulle det visst vara….även om det varken smakade tomat eller var rött… Grymt besviken över min gula sörja, i total avsaknad av grönsaker, fick dagen ändå fortsätta. Nästa anhalt blev Liseberg där vi förlustade oss i karusellerna. Balder blev favoriten för dagen och jag hade kunnat åka den hur många gånger som helst.

Mellanmålet blev en korv med bröd, det är ungefär det närmaste man kommer en grönsak på Liseberg… eeeeh. Så när det sen blev dags för middag så skrek magen efter mat med näring – inte bara mat som utfyllnad. Men tokhungrig kl 19.30 i Göteborg… vad gör man? Det blev McDonalds. Men korv och hamburgare på samma dag finns liksom inte på världskartan. Fick bli en quinoasallad med kyckling i stället. Kändes efter omständigheterna helt ok, men jag har en fråga: Varför måste portionerna vara så himla små???? Bara för att en måltid ska vara nyttig ska den väl inte sakna energi? 290 fjösiga kcal innehöll salladen och den stod jag mig på ungefär tills jag kom ut i bilen igen.

Nej, nu är det najs att vara tillbaka i sitt kylskåp igen! Ha en bra måndag!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.