Aktuellt

Gammal hederlig aerobics

Det var längesen aerobicen var hipp. Nånstans när alla förkoreograferade klasser gjorde intåg, dalade intresset för vanlig hederlig aerobics. Dansaerobicen hängde kvar, men för oss som inte är fullt så dansanta blev det glesare och glesare mellan passen.

På vårt gym har vi ett gäng trogna aerobic-anhängare och därför har vi, till skillnad från många ställen, valt att inte bort den från schemat. Jag hör själv till dem som tycker aerobic är fantastiskt kul. Får man ihop en bra koreografi, där alla rörelser bara flyter, är det så otroligt härligt. Körde aerobic själv idag och det var hur kul som helst. Trots Lidingöloppet i lördags hade jag en otrolig spänst i benen, och det var bara så skönt.

Många tycker att aerobics inte är riktig träning och lite småmesigt ur träningssynpunkt. Jag har inte under någon spinningklass eller något löppass kommit upp i den puls jag når under aerobicsen. Märkligt men sant! Tar man ut rörelserna ordentligt kan passet bli precis hur högintensivt som helst. Det beror bara på dig själv!

Så jag väntar bara på aerobicens återkomst. Känner nämligen på mig att den kommer, när folk tröttnat på förkoreograferade klasser och vill ha lite variation!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.