Aktuellt

En lååååång dag…

Igår var jordens längsta dag. Först jobb såklart och sedan ett långpass (18 km) löpning hem därifrån. Snabbtankade i mig lite mat för att sedan bege mig till Malmö för tre timmars kostföreläsning med Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulùn (alla från Paulùns näringscenter). Strax efter 22.00 var jag hemma, och då var jag allt annat än pigg!

I 99 fall av 100 gillar jag att träna, men dagens löppass hör inte till dessa. Efter en stunds träning brukar man komma in i en andra andning när allt känns skönt och kroppen bara tuffar på. Jag älskar den känslan men tyvärr infann den sig inte igår.

Redan efter ett par minuter började magen ge sig till känna. Det tumlade runt där inne som värsta tvättmaskinen och alla möjliga konstiga ljud hördes där inifrån. Emellanåt lugnade det ner sig lite för att sedan variera sig med magknip modell ont. Och när man hela tiden måste oroa sig för en olycka är det svårt att fokusera på löpningen och att slappna av. När man dessutom är 1,5 mil hemifrån, mitt på en åker och utan mobiltelefon, är det bara att bita ihop och pinna vidare. Försöka ta en kilometer i taget, försöka hitta ett fokus så långt från magen som möjligt.

Ja, det var helt enkelt ett fruktansvärt träningspass men för den skull inte meningslöst. Alltid lär man sig något nytt, och att träna pannben och järnvilja är aldrig fel. Nu vet jag att det går att uthärda om det skulle hända fler gånger. Men nästa gång ska jag uppsöka toan en extra gång innan jag ger mig ut!!!

Efter löpningen hade jag svårt att få upp blodsockret trots en gainer direkt efteråt samt en ordentlig middag. Trodde jag skulle ha problem att sitta och lyssna på en tre timmar lång föreläsning men eftersom kost intresserar mig så himla mycket var det inga problem alls. Egentligen inte så mycket nytt, men en nyttig repetition! En av sakerna som jag förvisso har hört tidigare men som jag fick lite mer belyst igår var det här med att kokosfett inte är så farligt som man tidigare påstått. Intressant tycker jag som älskar just kokos!

Ikväll sätter vi oss i bilen mot Göteborg. I morgon blir det 5-6 timmar spinning. Undrar om jag har tillräckligt med ombyten för det….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.