Aktuellt

Att bli tjock av en kanelbulle

Barnen fick kanelbullar på dagis igår eftersom de missade kanelbullens dag i torsdags. Fröken åt ingen kanelbulle och barnen undrade såklart varför. Fröken svarar att hon inte vill bli tjock.

Måste man redan i fyraårsåldern bli itutad att tjockt är fult och kanelbullar blir man tjock av?Jag tror det är livsfarligt att lägga grund för ätstörningar redan där. Vi äter nyttigt här hemma (lite extra gott på fredag kväll och lördag) men jag är väldigt noga med att inte blanda in TJOCK och andra utseendefixerade saker. Jag berättar vad som är nyttigt och onyttigt men kopplar det hellre till att man blir pigg och orkar mer, blir mindre lätt sjuk osv om man äter nyttigt. Att man blir trött, orkeslös och får sämre immunförsvar om man äter dåligt. Tids nog kommer de att peta i maten ändå, men måste man lära sig det redan när man är fyra???

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.