Aktuellt

Viktväktarna


Jag tror alla känner någon som gått på Viktväktarna eller kanske rent av gått där själv. För de flesta jag känner har det funkat bra, men trots det är det ett par saker de gör/säger som jag ställer mig tveksam till.

Det första är att de räknar sina points, som förvisso på något sätt relaterar till energiinnehållet i produkten, men inte tar hänsyn till kvaliteten! Dvs ett ballerinakex är precis lika ok som en liten banan. Jag vet många viktväktare som av denna anledning blivit livrädda för bananer och knappt tar i dem med tång. Då har man på något sätt missat att hälsa inte bara handlar om att äta så lite kalorier som möjligt utan att äta mat med näring i, och inte bara tomma kalorier. Bananer innehåller ju så mycket annat nyttigt medan Ballerinakexen är en blandning av en massa medel och härdade fetter.
Den andra grejen jag reagerar på är Viktväktarnas möjlighet att ”spara points”. Ska man på fest på kvällen äter man så lite man bara kan hela dagen, och sparar därmed sina points till kvällens förlustande. Vad som brukar hända när man kommer till en fest och knappt har ätit på hela dagen är att man kastar sig över snittarna. Handen växer fast i snacks-skålen och middagsportionen blir två, för att inte tala om kladdkakan efteråt….
Vill man undvika att överäta på festen kan det tvärtom vara en idé att äta ordentligt tidigare på dagen. Är man inte vrålhungrig är chansen större att man nöjer sig med en snitt, en portion mat och en bit efterätt. Testa det nästa gång!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.