Aktuellt

Min första kund!

Kostrådgivningen på gymmet har nu dragit igång och i går kväll träffade jag min första kund!!!!

Inte helt oväntat en tjej som ville tappa fettvikt. Tror det är den vanligaste kunden man kommer att stöta på här framöver. Hur som haver, hon har nu fått i hemläxa att skriva ner allt hon äter, när hon äter, hur mycket och när hon tränar. Sen kommer jag att analysera detta i ett kostprogram som heter Dietist xp, så att jag får ett bra underlag att utgå från när jag ska ge råd åt denna tjej.

Det här med datorprogrammet är mest för kunden. Jag kan genom att titta på en matdagbok se vad som det blir för mycket resp för lite av. Däremot är staplar och diagram ett bra sätt att presentera det på och jag tror kunden känner att den får lite mer för pengarna.

Det här ska bli hur kul som helst!

2 Kommentarer

 • Svara
  Sarah
  3 september, 2009 kl 08:55

  Hej!
  Helt underbar blogg, och jag forundras verkligen av hur mycket du verakr alska det har med traning. Sjalv har jag alltid varit en sadan dar estetisk manniska som flyr vid blotta tanken av fysisk aktivitet.
  Har sedan jag var 6 simmat, och tavlade i ca 4 ar. MEN slutade for 4 ar sedan och nu ar hela jag kappratt at helvete. Ar helt nere pa noll nar det galler allt, och lyckades nu pa 4 manader ga upp 20 kg.
  Har forbattrat mina kostvanor, sa det ar inget problem. Men jag kopte gymkort igar. Jag agnade ungefar 10 minuter pa ett springband, mest gaendes i ett galet tempo men med lite spurtar da och da. Men jag undrar HUR ska jag trana upp min kondis och mina muskler?
  Jag bryr mig egentligen inte sa mycket om fett och vikt, eftersom det sasmaningom kommer forsvinna om jag far goda vanor. Men att inte enns kunna springa en Km utan att det svartnade for ogonen kandes inte sadar toppen.
  Har aven problem med mina knan, sa har svart med spinning och sadant. Men skulle bli glad om du kunde ge mig lite enkla tips om hur jag ska bara mig at, och HUR jag ska lagga upp min traning nu sahar i borjan.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  4 september, 2009 kl 06:12

  Sarah – springer du så det svartnar springer du troligtvis alldeles för fort. Börja med att lägga in korta löpsträckor när du är ute och går, varva t ex 2 minuter löpning med lika lång tid gång. Tempot ska vara behagligt ”snacketempo”. Öka sedan på efterhand. Inte förrän du kan springa längre sträckor i behaglig fart är det dags att lägga på med intervaller/fartlek. Försök varva konditionsträning och styrketräning så får du bäst resultat. Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.