Aktuellt

I did it!!!!

Inför årets Lidingölopp hade jag två målsättningar. Den ena var att komma i mål på en tid under tre timmar, och den andra var att springa hela vägen. Jag klarade båda! På 2.52 sprang jag i mål utan att ha gått ens i Abborbacken! Trött var jag så klart men inte slutkörd som jag var rädd för.
När jag tittade ut genom fönstret i morse såg jag bara grått. Det duggregnade och väderleksrapporten lovade kulingvindar. Inga höjdarförutsättningar med andra ord. Lagom till start öppnade sig dessutom himlen och det bara öste ner. Så man var blöt utifrån och in redan från början. Regnet gjorde det dessutom lerigt och gojsigt i spåren!

I vanlig ordning kom vi sent till start. Efter en halvtimme i bajamajakön fick vi gå med raska steg till starten och hann lämna in våra dyngblöta överdragskläder exakt en minut innan startskottet ljöd…. Det där med friskisuppvärmning hinner vi aldrig prova på! Pga jättemycket folk är dock tempot väldigt lågt i början och det fanns gott om tid att få upp värmen innan man kunde sätta fart.

Ibörjan gjorde jag lite tafatta försök att undvika de värsta vattenpölarna och de värsta lervällingarna men efter ett tag blev det mest kul. I starten lät det klafsklafsklafs när tusentals fötter plaskade omkring.

Med hjälp av mycket sportdryck och energigeler höll jag energin på topp hela loppet. Kände mig inte nämnvärt slut i benen heller. Förrän jag stannade efter målgång…. Då blev benen till två blyklumpar och med ens började jag frysa massor. Fick värma upp mig i duschen i en halvtimme efteråt.

Summa summarum. Jag är jättenöjd och stolt att jag genomfört detta lopp. Jag är hyfsat fräsch i benen och kommer att kunna shoppa obehindrat i morgon. För det är jag värd!

Hur gick det för ni andra som sprang? Berätta gärna!

Bilder kommer inom kort. Några fina på mina leriga skor utlovas….eehhh….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.