Aktuellt

Fiskgryta Saltsjöbaden

Igår åt vi en supergod laxgryta från Paulùns GI-mat som jag bara måste tipsa om! Balsamvinägern ingår inte i originalreceptet, den la jag dit på eget bevåg. Dessutom tog jag gröna oliver istället för svarta.

För 4 pers:

500g laxfilé (skinn och benfri)
2 rödlökar
6 tomater
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
2 msk fiskfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk medelstark chilipeppar
Saften ur en halv citron
30 urkärnade oliver (gröna urkärnade Fontana. Jättegoda!)
1,5 tsk havssalt
1,5 tsk grovmalen svartpeppar.
Skär laxen i munsbitar. Skala och hacka lökarna och tärna tomaterna. Bryn vitlöken och rödlöken i oljan under 1 minut. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, fiskfond, chilipeppar, citron, balsamvinäger samt salt och peppar.

Låt koka tills tomaterna går sönder, vilket tar 5-7 minuter. Lägg i laxbitarna och ös spad över dem så att de blir helt täckta och låt dem puttra i grytan ca 7 minuter utan lock. Lägg i oliverna sist av allt så att de ger smak utan att koka sönder. Smaka av med ytterligare salt och peppar.

Till laxgrytan hade vi vårt nya favvo-ris, svart ris från Biofood. Hur gott som helst!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.