Aktuellt

Ekologisk mat

I helgen har det varit Ekorunda här i Skåne. Ekologiska bondgårdar har hållit öppet hus och berättat om ekologisk produktion. Dessutom har gårdsbutikerna sålt både sina egna produkter och andra ekologiska.

Igår hamnade vi hos en ekologisk köttbonde, som hade en lång föreläsning om skillnaden i kvalitet på köttet från kor som fått beta fritt, jämfört med kor som matats med kraftfoder. Hon lyckades trollbinda oss och nu har vi beställt en fjärdedels ko… Väntetiden var dock lång och leveransen blir först i januari. Så den söta kalven som stod och diade ligger nu i riskzonen för att hamna i vår frys…
Idag stannade vi till och handlade potatis, lök, morötter och rödbeter från en annan ekologisk bonde. Brukar försöka handla ekologiskt i de fall priset är överkomligt. I många fall får jag tyvärr hålla tillgodo med ”vanlig” mat för att prisskillnaden är för stor, men lite känns i alla fall bättre än inget!

Annars idag har jag sprungit. 2 x 3 km högintensivt. Kändes lite i foten på uppvärmningen men det släppte sedan. Så här efteråt känns det varken bättre eller sämre än tidigare så jag tror min puckofot tål att springas på…. peppar peppar…

Nu ska jag sätta ihop musik till mitt nya spinning intervall som har premiär på torsdag. Det blir 15 minuter uppvärmning följt av 35 minuter högintensiva intervaller och 10 minuter nedvarvning och stretch. Ska bli spännande!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.