Aktuellt

Dålig ämnesomsättning?Jag älskar mat. Har alltid gjort det. Jag petar inte i maten utan äter rejäla portioner, ofta precis lika mycket som min man.

Dock är det inget som syns på mig. Jag är ganska nätt och folk brukar bli förvånade att jag äter så himla mycket. Jag får ofta höra att ”Gud, du måste ju ha världens bästa ämnesomsättning”.

Och ja, jag har bra sprutt på min ämnesomsättning. Men det är inte för att jag är född med någon magisk gen, det är för att jag tränar så mycket. Så har det dock inte alltid varit. Om ni tittar på bilderna här ovanför ser ni hur jag såg ut 1993 jämfört med nu. Då var jag 20 år och barnlös. Borde haft alla möjligheter att vara i bättre form då jämfört med nu – 14 år och 2 barn senare. Men det var jag inte. Jag åt dåligt och tränade inte. Då blev det så. Jag kan inte luta mig tillbaka och tro att jag har någon himlastormande ämnesomsättning som gör mig smal för evigt. Slutar jag träna, och fortsätter äta lika mycket, så kommer jag ofrånkomligen gå upp i vikt. Slutar jag äta nyttigt så blir konsekvensen densamma.

På samma sätt kan alla överviktiga som skyller på dålig ämnesomsättning, sluta ha ämnesomsättningen som ursäkt, och istället sprutta på den med träning!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.