När jag matplanerar brukar jag snurra mellan kyckling, lax, veggo, kött och vit fisk… och sen börjar det om igen. Den i särklass svåraste att få till är veggon. Jag vill nämligen ha i mig mina proteiner ändå och undvika att hamna i pasta och ketchup-träsket. Idag blev det linsbiffar som veggo och receptet kommer här (4 pers):
2 dl gröna linser
0,5 dl vatten att mixa med
1 liten gul lök
0,5 dl salta jordnötter
0,5 dl potatismjöl
0,75-1 tsk örtsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk smör till stekning
1. Skölj linserna och lägg dem i kokande vatten. Koka ca 15 min tills de är mjuka men ännu har kvar lite tuggmotstånd.
2. Sila upp de kokta linserna.
3. Mixa linserna och tillsätt lite vatten i taget till en fast men inte helt slät konsistens
4. Skala och hacka löken, grovhacka jordnötterna och blanda med linsfärsen. Rör ner potatismjöl, örtsalt och peppar.
4. Skala och hacka löken, grovhacka jordnötterna och blanda med linsfärsen. Rör ner potatismjöl, örtsalt och peppar.
5. Forma 8 biffar och stek dem i smör, ca 3 min på varje sida.
Biffarna kan serveras till allt som vanliga biffar serveras till. Idag valde jag rotfrukter i ugnen (med b la rödbetor, palsternacka, rotselleri, jordärtskockor, kikärter) och tzatziki. Mums!
Inga kommentarer