Aktuellt

Träning med huvudvärk

Som bekant fick jag inte morgonträna igår. Löp-passet passade in i planeringen först vid halvsextiden, strax innan middagen. Efter en hel dag på segelbåten i 25 gradig värme hade jag lyckats dra på mig en rejäl huvudvärk och löpning var ungefär det sista jag var sugen på. Och ännu mindre det fartpass stod på schemat.

Tog mig i kragen och gav mig ut i skogen (vilken känsla… någon skog har jag ju inte hemma!). Under uppvärmningen kändes det som hjärnan hoppade omkring i huvudet och jag var starkt tveksam om jag skulle fixa att öka tempot. Testade en måttlig ökning i 5 minuter till att börja med. Lagom förvånad upptäckte jag att kroppen svarade på ökningen. Huvudvärken försvann och allt kändes jättebra. Körde lite varierade intensiteter för att bättra på farten, ett sista kvalitetspass innan helgens utmaning på Höga kustens backar.

Summa summarum: huvudvärk kan botas med träning! Jag vet många som undviker att gå att träna efter jobbet pga huvudvärk/trötthet. Beror huvudvärken på sjukdom ska man såklart inte träna, men har man huvudvärk pga man suttit och glott på en dator en heldag, eller bara druckit lite dåligt, så kan träningen vara det som får eländet att släppa. Man känner sig pigg och nöjd efteråt och har ny energi att ta tag i ikvällen! Så skippa soffan. Den står kvar….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.