Aktuellt

Rundtramp


Var på förbränningsspinning idag. Lugnt och makligt, och gott om tid att tänka på saker och ting. Så jag beslöt mig för att tänka teknik. Det är så lätt hänt att man bara trycker på pedalerna precis som när man cyklar till ICA. Men när man ändå har ett par cykelskor på fötterna kan man ju se till att utnyttja dess fördelar.

Ett riktigt rundtramp går till så här: Trampa ner pedalen med hälen först. Vinkla därefter foten så att tårna droppar ner och dra upp pedalen. Så när det ena benet trycker ner roar sig det andra benet med att dra upp. Krävs lite koordination för att få till det men som alltid – träning ger färdighet. När man får till det riktiga rundtrampet får man mer kraft och kan lasta på mer motstånd. Man får ett flyt i rörelsen och inga ”döda punkter” där farten tar slut. Dessutom känns det ordentligt på baksidorna!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.