Aktuellt

Gott ris!

Testade svart råris för första gången igår till middagen och måste varmt rekommendera det. Såg festligt ut på tallriken och smakade kanongott. Visa rårissorter blir så gummiaktiga men detta var verkligen saftigt och gott. Man får se till att ha lite framförhållning bara, då koktiden var 40 minuter. Den långa koktiden är dock ett bra tecken på lågt GI! Snabbvarianter av råris (vissa endast 10 minuters koktid) har högre GI även om det heter råris, så passupp!

Näringsmässigt är råris den bästa sortens ris. I råriset sitter nämligen den hinna som omger riskornet kvar, och det är den som innehåller nyttiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och fettsyror.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.