Aktuellt

Den svenska avundsjukan…


Jag har fått ett nytt jobb! Det ligger 1.5 mil hemifrån och på jobbet finns en dusch. Det är med andra ord upplagt för såväl cykling som löpning till/från jobbet. Att träna på väg till jobbet är en av de mest tidsbesparande sakerna man kan göra. Säg att det skulle ta mig 45 minuter att cykla från dörr till dörr. Tåg inkl promenad tar mig 35 minuter. Jag förlorar alltså bara 10 minuter per väg. Glad i hågen berättade jag för min man (som jobbar hemma och inte har samma möjlighet till vardagsmotion…) att jag minsann skulle cykla till jobbet varje dag. Att jag skulle spara in pendlingskortet och komma i bra cykelform på kuppen.

Tyckte han det var en bra idé? Njäääe han såg måttligt road ut. Så jag berättade hela min tidseffektivitets-poäng och frågade vad problemet var. Då ser han så där fruktansvärt avundsjuk ut och säger:

-Du kan ju inte cykla varje dag för då kommer du ju inte ha några problem att hålla vikten

-Va?

-Då kommer du ju kunna äta mycket mer än jag och inte behöva tänka på vad du äter…

-Så det är bättre att jag åker tåg, slutar träna och blir fet?

-Nääää, men jag blir avundsjuk om du kan äta mer delicatobollar än jag

Så hur denna familjekonflikt slutar står ännu skrivet i stjärnorna. Men det är i alla fall en bra idé. Sen om den är lika kul varje dag, året om, i alla skånska väder det återstår att se….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.