Aktuellt

BIXIT – en bluff


Jag blir tokig på alla produkter som låtsas vara nyttiga när dom inte är det! När folk köper saker i tron att dom är nyttiga och sen får i sig en massa skit ändå.

Det är en sak att medvetet välja en onyttig produkt för att man är sugen på det, man tycker man är värd det eller vad det nu kan vara. Men när man anstränger sig för att vara nyttig då tycker jag det är livsmedelsproducentens ansvar att se till att produkten är vad den utger sig för att vara. Jag blir ledsen när jag ser alla lurade människor som går på reklam och text på förpackningen. Jag är säkerligen lika lurad jag, har bara inte kommit på det än!

Ett exempel: BIXIT mellanmålskex. Vi hade kexen uppe för diskussion på ett föräldramöte eftersom vissa barn hade med sig sånna istället för frukt på fruktstunden. En lång diskussion följde ifall man verkligen skulle få ha med sig kex på fruktstunden eftersom det inte var så nyttigt. Då räcker en av föräldrarna upp handen och säger att kexen minsann är nyttiga för att dom innehåller fullkorn!

Ja, Bixit innehåller 47 % fullkorn. Men Bixit innehåller även 15 g socker per 100g! På köpet får man även härdade vegetabiliska fetter som är allt annat än bra! Så att låta Bixit framstå som nyttigt är inget annat än bluff och båg!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.