Aktuellt

Träning vs städning

Idag var jag och lämnade dottern hos en kompis, och det första som slog mig när dörren öppnades var hur fantastiskt rent det var där inne. Allting låg på sin plats och man kunde inte se ett enda litet dammkorn någonstans. Det var en sådan ordning som aldrig någonsin finns i vårt hus, inte ens när vi städat vår allra yttersta. För hur noga man än städar så ligger det lik förbaskat en penna kvar på byrån, eller en mobiltelefonsladd på golvet. För att inte tala om dammsugaren, det står ju alltid kvar och skrotar någonstans. I städskåpet får den i alla fall inte plats, där finns ju allting som man inte vet var man ska ha…. inslagningspapper, strykjärn, badbollar och skoputs….

Jag kom hem till maken och beklagade mig över vårt stök, och sa att jag minsann också vill ha så där fint. Då svarade han någonting klokt (han är klok ibland…):

”om du slutar träna dina 5 timmar i veckan och jag slutar träna mina 3 så har vi, inräknat transporten till träningen, 10-12 timmar extra städning i veckan. Då ska du se att det blir fint här hemma…”

Och då blev det inte lika intressant längre… Jag mår bättre om jag får röra på mig även om jag får några extra dammråttor i hörnen. Allas dygn har 24 timmar och dom som hinner ha det kliniskt hemma, avstår med all säkerhet från något annat, exempelvis träning eller matlagning (som vi också lägger ner hysteriskt mycket tid på här hemma). Så allt handlar om prioritering och då prioriterar jag kost och hälsa. Annars hade jag förmodligen haft en städblogg i stället….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.