Aktuellt

När kroppen inte vill som huvudet

Detta var första veckan på min lite mer strukturerade träningsresa mot Lidingöloppet. Har satt i hop ett eget träningsupplägg utifrån tips och träningsscheman från en rad meriterade löpare. Eftersom jag tränar så mycket annat har jag fått nöja mig med tre pass löpning i veckan. Tisdagar är det intervaller av olika sort. Torsdagar mittemellanlånga pass i ganska hög fart och Söndagar långpass. Eftersom jag haft löpuppehåll under semestern blev första långpasset endast 80 minuter långt men det kommer att stegras efterhand.

Nu till det sorgliga…. Kroppen tycker inte alltid det är kul med långpass bara för att det ser fint ut på träningsschemat. Vaknade med lätt huvudvärk men det kändes mest som vätskebrist så jag hinkade i mig vatten och åt en god frukost. Sen var det dags att prova nya löpskorna. Jag brukar vara trögstartad, men efter en halvtimme så brukar jag vara i full gång. Men så blev det inte idag. Benen var tunga, skorna var långa, knäna gjorde ont, ryggen gjorde ont, och jag längtade hem precis hela vägen. När jag kom hem hade jag ingen som helst aptit. Jag fick trycka i mig lite lunch och sen blev det sängen i någon timme. Tog tempen precis och har lyckats få feber mitt i sommaren. Grrrrrr. Så det blir väl avsteg från träningsschemat redan andra veckan. Fy fasen vad trist!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.