Aktuellt

Middagstips


Har du fastnat i pastaträsket och behöver tips på något gott man kan göra med en annan kolhydratkälla som bas? Då har jag ett tips på en kalasgod middag som jag slängde ihop ikväll, nämligen Köttfärs- och grönsakspanna med hel dinkel:

4 pers.

500 g nötfärs
1 gul hackad lök
2 klyftor pressad vitlök
2 msk tomatpuré
1 hackad zucchini
1 burk majs
1 röd paprika
1 gul paprika
10 skivade färska champinjoner
Salt och peppar
Balsamvinäger
Basilika, oregano, örtsalt
Färsk spenat
Avocado
Hel dinkel

Fräs lök, vitlök och nötfärs. Tillsätt tomatpuré och salt/peppar.
Blanda därefter i zucchini, paprika, majs och champinjoner och fräs i 5 minuter till.
Krydda med basilika, balsamvinäger, oregano och örtsalt.
Servera med dinkel, färsk spenat och avocado.

Har näringsberäknat receptet och det innehåller 465 kcal/portion. Fördelningen i energi% är

Kolhydrat 38 E%
Fett 33 E%
Protein 30 E%

Jättegott blev det!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.