Aktuellt

Inspiration till veckoplaneringen…

En gång i veckan matplanerar jag. Då gräver jag ner mig djupt i mina kokböcker och matlagningstidningar för att hitta inspiration. Jag har som utgångspunkt att veckan ska innehålla lax, annan fisk, kyckling, veggo och kött i en bra blandning. Kolhydraterna varierar jag mellan bönsallader, rotfrukter, quinoa, fullkornspasta och fullkornsris. Dessutom vill jag ha massor av grönsaker i glada färger!

Här kommer mina favorit-inspirationskällor i bokform:

  • Gott & Lätt – smalmat från Allt om Mat
  • Kom i form – hälsokokboken
  • En god bok från GoGreen (Anders ”Ankan” Linden)
  • Jag vill ju bara se bra ut naken – kokboken (Jonas Colting)
  • Den perfekta maten (Oscar de Hoog & Fredrik Paulun)
  • Den perfekta träningsmaten (Oscar de Hoog & Fredrik Paulun)
Hälsokokboken fick jag i morsdagspresent efter andra graviditeten. Det var starten på mitt nyttiga liv och den har hjälpt mig massor. Även Gott & Lätt hänger med från den tiden.

På senaste tiden har jag blivit mer och mer bön-intresserad och då har ”En god bok” varit jordens inspiration (som jag skrivit om tidigare).

Coltings bok innehåller inga recept med måttangivelser utan är mer som en idébank över vad man kan slänga ihop. Många ingredienser är återkommande så man kan inte planera hela veckan i denna, men som komplement är den tipptopp. Jättefräscha recept och fina bilder!

Paulun och de Hoog har en del jättegoda recept och en del rätt vilda (wokad chilibläckfisk…) så man får plocka russinen ur kakan.

Och sist men inte minst en tidning: Laga Lätt. Snabba och lätta recept som funkar perfa i en stressig vardag.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.