Aktuellt

Brödbak


Idag har jag varit huslig och bakat bröd. Eftersom jag saknar huslighets-genen så sträckte jag mig bara till att baka från brödmix, nån måtta får det ju vara. Brödet som fick äran att bakas av mig var Fredrik Pauluns ”Det moderna brödet”. Det var bara att blanda brödmixen med vatten och torrjäst (ingick i paketet), och sen var det klart. Efter en massa jäsning… man får inte vara hungrig när man börjar.

Brödet var helt klart ätbart. Nygräddat och med lite för mycket smör på blev det t om riktigt gott. Jag älskar både solrosfrön och pumpafrön, det knastrar så gott i tänderna.

Det som jag tyckte var postitivt med brödet var näringsinnehållet. I jämförelse med de vanliga bröden jag köper innehåller detta mycket mer protein på bekostnad av kolhydrater, hela 20 g/100g. Och det passar ju bra till frukost som annars lätt blir väldigt kolhydratrik!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.