Aktuellt

Brännande tår

När man tränar mycket är det nästan ofrånkomligt att man får besvär i någon del av kroppen. Jag har varit ganska förskonad från skador (peppar peppar), så när som på en envis benhinneinflammation 1996, smärre vadsmärtor 2005 och nu senast ”brännande tår”.

Den brännande känslan under tårna har kommit från och till i ett par års tid. Ibland på aerobics men oftast på löpning. Det känns som om tå nr 3 och 4 sväller och att dom liksom brinner och domnar. Men tittar man på dem ser allt helt normalt ut. Oftast släpper det ca 10 minuter efter avslutat pass.

Har aldrig fattat vad det varit förrän en tjej på Funbeat beskrev precis samma fenomen. Det är alltså så att det finns en nerv som går precis där och som kan bli klämd, framförallt om man har lågt främre fotvalv.

Gick till Löplabbet förra veckan och förklarade mitt problem. Första åtgärden blev nya skor som var dels JÄTTELÅNGA och dels bra dämpade framtill (fick inte fortsätta med Asics som jag hade innan, de är visst hårda i framfötterna och inte bra för mig). Kvarstår problemen ska jag prova med pelott och sista utväg är gjutna sulor.

Har sprungit tre gånger i nya skorna och ännu inte känt av mina tår. Ännu förstås för tidigt att uttala mig men förhoppningsvis funkar det. Vill ju hålla mig hel och fräsch så jag kan träna ordentligt till Lidingöloppet. Att komma väl förberedd dit borde göra plågan mindre… Sen är man väl skadad både här och där efteråt, men det är en annan historia.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.