Aktuellt

Bodypump vs hemmasnickrat

På Train´in där jag instruerar har vi inte Bodypump, utan en hemmasnickrad variant som vi kallar Power. Konceptet är i stora drag detsamma. Vi arbetar med stång och vikter, en muskelgrupp per låt, och många repetitioner. Det är väl främst uppvärmningen som skiljer sig åt. I Bodypump körs uppvärmningen med en lätt lastad stång och de viktigaste övningarna gås igenom. Vi hade samma typ av uppvärmning tidigare men efter önskemål från de tränande har vi gått över till enkla stegkombinationer för att få upp flåset och värmen ordentligt innan styrkan drar igång. Hur som haver…. jag gillar både ”riktig” pump och vår egen power.

Men en gång varannan månad, då det är dags att byta musik (och som vanligt har man aldrig riktigt tid….), tycker jag det skulle vara skönt med pump. Att få allt serverat lixom. Slippa vela om den låten passar bröst bättre än rygg, slippa konstatera för fyrtifjärde gången att bicepsövningar är ytterst svåra att variera…..

Och ett par dagar senare när musiken sitter som en smäck, när jag fick dit rätt låt på rätt plats (och jag har accepterat att det blev samma bicepsövning en gång till….) då är jag glad för att köra hemmasnickrat. Då slipper jag göra knäböj till musik jag kräks på, eller till låtar jag inte hittar takten i. Jag slipper köra 32 singlar när jag bara orkar 24….

Så summa summarum….. En gång varannan månad vill jag ha Bodypump, i övrigt funkar hemmasnickrat alldeles utmärkt. Det blev 1-1!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.