Sedan jag blev färdig kostrådgivare för en dryg månad sen har jag hunnit göra ganska många kostanalyser. Och det är spännande att se hur olika matvanor folk har och hur deras förutsättningar att ändra dessa varierar. Hur får man t ex en dubbelarbetande tjej utan tid över, att äta mer varierat och att byta ut mackorna och yoghurten mot riktig mat? Går det över huvudtaget?
Jadå, allt går. Det krävs bara lite mer förberedelse. Här kommer mina kris och panik-tips för hur man fixar mat på fem röda:
Förberedelser:
Gör storkok bönor, linser och kikärter. Frys in i portionsstorlekar.
När du kokar pasta, ris etc: koka en jätteladdning! Spara i kylen.
Koka ett par ägg och ha i kylen
Ha alltid hemma:
Frusen broccoli
Frusen blomkål
Avocado
Div grönsaker
Keso
När du vet med dig att tiden kommer att vara knapp köper du hem tonfisk, grillad kyckling, kallrökt lax, kassler efter tycke och smak (mat som ej behöver tillagas).
Broccolin/blomkålen värms i micro 4-5 minuter med en liten skvätt vatten. Blanda med pasta/ris, bönor, grönsaker, valfritt tillbehör och ev en klick keso. Färdigt på ett kick!
Inga kommentarer