Aktuellt

Kris-mat efter träning

För att få in så mycket träning som jag i vill i min vardag blir det ofta ett väldigt pusslande och det är inte helt sällan jag kommer hem, kastar mig i duschen, hoppar i rena kläder och sen i väg till nästa aktivitet inom loppet av ett par minuter. Då är det svårt att hinna få i sig mat, samtidigt som maten är nödvändig för att träningen överhuvudtaget ska få någon effekt! När det är riktig kris och panik brukar jag slänga i mig en powerbar eller gainomax. Snabb energi och riktigt gott dessutom.

Men nu har jag gått och blivit huslig (tro det eller ej…) och har bakat mina egna energikakor! Hela laddningen innehåller 1220 kcal. Delas i lämpligt antal bitar utifrån hur mycket energi som behövs. Jag delade i 5 rutor.

1 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl proteinpulver
1 dl nyponskalsmjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk kakao
2 äggvitor

Mixa och bred ut ca 1 cm tjockt på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in 15 minuter i ugnen på 100 grader.

Energifördelning: 40% fett, 30% kolhydrat och 30% protein.

Kakorna blev lite kletiga och kanske inte lämpar sig i väskan, men väl i kylskåpet!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.