Aktuellt

Barnkalas – en orgie i onyttigheter


Stora tjejen fyllde åtta igår, och idag var det dags för barnkalas. Hade med mig långa inköpslistan till ICA MAXI för att handla allt det där som hör kalaset till. I vanliga fall när jag handlar har jag blippat (självscannat heter det nog egentligen) för över 700kr när jag kommit förbi grönsakerna och frukten, det brukar vara två fulla kassar. Det onyttigaste man kan hitta i mina kassar är glassen till fredagsmyset (men även där väljer jag en glass på naturliga råvaror, och så lite konstigheter som möjligt).

Idag hade jag fyra kassar fulla, och det nyttigaste som gick att skåda var 4 stackars äpplen som låg och trängdes med chipspåsar, popcorn, saft och grillkorvar (med lika mycket potatismjöl som kött….). Det kändes helt fel att handla så mycket skrot, och det blev en konflikt i mitt huvud eftersom jag å ena sidan inte alls ville handla allt detta men å andra sidan ville ge min guldtjej ett helt normalt kalas. Så jag bet ihop och övertalade mig själv att det inte är någon fara lite då och då att äta transfetter och läskigheter. Sen blev jag arg på mig själv att jag inte vågade trotsa alla kalasmåsten och bjuda på något annat. Nu menar jag inte att dom skulle få linstårta, men en hemmagjord pizza på fina råvaror hade stillat mitt samvete betydligt mer än en potatismjölskorv….. och lite goda naturella nötter istället för transfettschipsen… nästa år ska jag våga vara lite nytänkande!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.