Aktuellt

Afro Power Dance!

Idag har jag testat något nytt! Klockan 10 i förmiddags plockade jag av mig skor och strumpor för att testa mitt livs första afro power dance! För en inbiten aerobic-människa som jag var det här som att komma till en annan planet. Inget tjo och tjim och hopp och skutt utan stora rörelser, låg tyngpunkt, mycket magrörelser och en skön rörelseglädje. Man kände sig inte alltid läckrast i stan men det var fruktansvärt roligt och förvånansvärt jobbigt! Redan efter uppvärmningen sprutade svetten och hjärtat var i full gång.

För en som tvekar inför svåra koreografier kan detta pass passa utmärkt. Enkel koreografi och många upprepningar. Utan att för den skull bli tråkigt, snarare tvärtom! Det är ett bra sätt att träna konditionen utan att tänka på att man gör det. Man har nämligen fullt upp med att koncentrera sig på alla roliga rörelser man ska försöka sig på. Till och med ett kylskåp som jag tyckte jag fick hyfsat snurr på mag- och höftparti!

Och bara känslan av att totalt släppa loss och låta trummorna styra, ta ut rörelserna och köra järnet…. underbart! Det här måste ni testa!!!!

PS. Snygga bilder på mig från dagens utmaning kommer att publiceras inom kort…haha!

2 Kommentarer

 • Svara
  Anonymous
  26 augusti, 2009 kl 10:38

  Tack för att du beskriver denna träningform så underbart som du gör!!! Har aldrig vågat, men är sugen. Nu blir det av trots att jag också ibland känner mig som ett kylskåp och inte gillar att ”visa upp mig”. Tack än en gång!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  27 augusti, 2009 kl 06:08

  Anonym – klart du ska testa, du kommer inte att ångra dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.