Aktuellt

Stavgång

Nu ska jag blogga om något jag faktiskt aldrig testat, nämligen stavgång. Stavgång är en träningsform som fått lite skamfilat rykte, lite tantmotion liksom. Men då glömmer man att stavgången en gång ”uppfanns” av elitidrottare för att höja sin träning en nivå ytterligare. Både Ingmar Stenmark och Gunde Svan har roat sig med stavträning under sin tid på toppen.

Genom att träna med stavar kan du öka din syreupptagningsförmåga, din muskeluthållighet, koordination och balans. Du stärker armar, axlar och ökar din bålstabilitet genom regelbunden stavgång.

Det fina i kråksången är att det är en skonsam träningsform som passar de flesta. Det finns dock en liten hake. För att få alla positiva effekter som stavgången kan ge måste man göra rätt, dvs man måste pendla med armarna. Jag ser dagligen stavgångsflanörer som släpar stavarna i marken och på sin höjd pendlar lite i handleden! Och då missar man liksom hela grejen! Kika in på denna stavgångssida för rätt teknik och lite allmän info om just stavgång!

Sist men inte minst ett stort grattis till svärmor som stavade sig igenom blodomloppet i Malmö idag! Bra jobbat. Keep on going!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.