Aktuellt

Premiär!

Igår var det premiär! Till det facila priset av 60 kronor litern kom vi över lite svenska jorgubbar från Eslöv, bara ett par mil härifrån. Svårt att tro när jag tittar i mitt eget jordgubbsland, där det verkar vara månader kvar…

Hur som haver, gubbarna var precis så där goda som dom ska. En hel liter försvann i bara farten, precis som dom var utan någonting till! För det är så jag tycker dom är som allra godast, helt naturella! Också på tårta förståss ibland :)

Jordgubbar har ju den egenskapen att dom är otroligt goda OCH nyttiga på samma gång! Annars är det ju ibland antingen eller…

Jordgubbar är nämligen mycket rika på C-vitamin och mangan. C-vitamin är i sig själv en antioxidant medan mangan ingår i enzymer som fungerar som antioxidanter genom att bryta ner och oskadliggör fria radikaler. Jordgubbarna innehåller också mycket fibrer och folsyra. Folsyra minskar risken att föda barn med ryggmärgsbråck samt minskar risk för hjärtkärlsjukdom! Så det är bara att knapra på…

Min granne och kompis H serverade en midsommar för en herrans massa år sedan en jordgubbssalsa till det grillade köttet. Och den var så otroligt god att den numera är lika mycket tradition på midsommarbordet som julskinkan till jul! Här kommer receptet:

Till 4 pers:

 • 1/2 liter jordgubbar
 • 1 salladslök
 • 2 msk pressad lime eller citron
 • 2 msk rapsolja
 • 1 msk farinsocker
 • 2 msk finhackad persilja
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 krm svartpeppar
 • 0,5 krm cayennepeppar
Skär jordgubbarna. Finhacka löken. Blanda allt och låt stå i kylen helst någon timme innan servering. Ät och njut!

Inga kommentarer

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.