Aktuellt

Fredag igen!

Äntligen fredag. Njöt ute i solen första halvan av dagen och spenderade senare halvan med att shoppa. Blev panikinköp av bikini och sommartoppar. Snart dags för Cypern ju. Bara 3,5 vecka kvar. Då duger det inte att komma med vinterkläderna på!

Stod och puttade fart på dotterns gunga ungefär en miljon gånger i förmiddags. Och då upptäckte jag att jag hade träningsvärk i bröstmusklerna! Härligt. Jag älskar träningsvärk, då känner man att man gjort något. Och vad hade jag gjort då? Jo, lastat på lite extra på pumpen igår. Det behövs så lite för att chocka de små liven!

Saken var den att en av deltagarna gnällde på att hon inte blev starkare av pumpen. Och då frågade jag henne om hon brukade öka vikterna? Nääää, var svaret. Såklart! Vår kropp är det fiffigaste vi har och vet den att den behöver lyfta 7.5 kilo 34 ggr varje torsdag så ser den till att klara 7.5 kilo 34 ggr varje torsdag. That’s it. Den behöver inte orka lyfta 10 kilo om det bara ligger 7.5 på stången. Och så länge du bara kör med 7.5 så blir du inte starkare. Svårare än så är det inte. Sen kommer man såklart inte orka hela vägen när man höjer vikterna, man får köra så länge det går, vila lite och sen på´t igen! Så orkar man lite längre för varje gång och till slut fixar man hela låten. Men vet ni vad? Då är det dags att öka igen….

Så sluta var bekväma och lasta på lite mer än ni klarar (utan att tappa tekniken!!!!) så får ni också träningsvärk!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.