Aktuellt

Efterrätter

Så var det lördag igen och då måste man ju lyxa till det med efterrätt. De senaste två lördagarna har vi frångått det vanliga sortimentet av kladdkakor och äppelpajer och serverat yoghurtbaserade efterrätter i stället. Mycket gott, mycket fräscht och mycket somrigt!

Ät och njut!

Recept 1. Blåbärskräm med hallon (från Laga Lätt) – 4 pers.

3 dl turkisk yoghurt
3 msk florsocker
125 g frysta halvtinade blåbär
100 g färska hallon

Blanda yoghurt med florsocker.
Mosa blåbären lätt och vänd ner i yoghurten.
Varva blåbärsyoghurt med färska hallon och servera i glas eller skålar.
——————————————————————————

Recept 2. Yoghurtdessert med marinerad persika, kanderade mandlar och passionsfrukt (från Saras Kök, fast med turkisk yoghurt i stället för matlagningsyoghurt) – 4 pers.

Vaniljyoghurt:

4 dl turkisk yoghurt
1 st vaniljstång
1 dl florsocker

Marinerade persikor:

2 st persikor/nektariner
1/2-1 kruka citronmeliss
2 msk råsocker

Kanderade mandlar:
1.5 dl mandlar
2 msk socker
2 msk vatten

4 st passionsfrukter

Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten och vänta tills allt vatten dunstat bort och mandlarna blivit lite vita. Rör om med trägaffel hela tiden. Sänk värmen och fortsätt steka tills allt socker smält. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Stöt citronmeliss och råsockret i mortel. Hacka persikor i små tärningar och blanda i. Lägg i botten på ett glas och toppa med yoghurten som du blandat med florsocker och urskrapad vaniljstång.

Skrapa ur fyra passionsfrukter och fördela ovanpå yoghurten. Toppa med kanderade mandlar.
—————————————————————————-

Är övertygad om att mandlarna skulle göra susen på blåbärskrämen också. Men så är jag ju besatt av mandlar :)

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.