Aktuellt

Diplomerad kostrådgivare!

Så var det färdigt. Efter två veckors korvstoppning i skolbänken var det idag dags för tenta. Som alltid är det nervöst när det är dags att bevisa sina kunskaper men det gick över all förväntan. Ett ynka fel och nu kan man kalla sig diplomerad kostrådgivare. Känns jättespännande på alla sätt och vis. Har för avsikt att dra igång kostanalyser och kostkurser på gymmet till hösten. Fram tills dess ska jag öva mig på nära och kära. Kostanalyserna kommer gå till så att jag tar in kostdagbok för 4 dagar (3 vardagar och en helgdag). Genom att mata in i ett datorprogram får jag fram ungefärligt intag av energigivande ämnen samt vitaminer, mineraler. Utifrån kundens målsättning tittar jag igenom vad som behöver ändras och ger förslag på måltider. Kan knappt bärga mig att komma igång!

I morgon är det dags för Göteborgsvarvet. Man kan säga att jag har vilat mig i form. Med en förkylning två veckor innan loppet har inte förutsättningarna varit de bästa men det ska bli kul i alla fall. Startar i sista startgrupp och har som främsta mål att få en hyfsad tid så jag får starta tidigare nästa år! Wish me luck!

2 Kommentarer

 • Svara
  Annika
  29 december, 2011 kl 03:25

  Hej! Vilken intressant och nyttig hemsida =). Diplomerad kostrådgivare låter intressant. Jag går i tankarna på att utbilda mig till det. Vilken skola läste du vid? och är det något du kan rekommendera?
  Hälsningar Annika

 • Svara
  Anna (orka mera)
  29 december, 2011 kl 22:48

  Annika – Jag läste via Pauluns näringscenter (http://www.pnc.nu/). Superintressant och en sån där kurs man aldrig vill ska ta slut! Sen kan man naturligtvis inte lära sig allt på två veckor men det är en bra start!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.