Aktuellt

Nyttiga kakor är inga riktiga kakor

Jag älskar Delicatos senaste reklamkampanj. Den som går ut på att deras kakor är onyttiga, saknar fullkorn, vitaminer och mineraler! Jag är av uppfattningen att kakor inte ska vara nyttiga. Kakor ska per definition vara syndigt onyttiga och oemotståndligt goda. En sån kaka kan man naturligtvis inte äta varje dag men när man väl unnar sig en kaka ska det inte vara någon kompromiss. För hur många kan i ärlighetens namn säga att en kaka gjord på kesella är lika god som en kaka på äkta smör?

Jag glömmer aldrig när jag efter ett styrkepass joggat 13 km hem och tagit en snabbdusch innan jag skulle fika med min kompis L. Något svulten efter min långa träning fantiserade jag om något riktigt onyttigt och kaloririkt…. Men L hade precis börjat viktväkta och bakat en hälsokladdkaka, med nästan inget fett och väldigt lite socker. Den smakade skosula och besvikelsen visste inga gränser. Ska man vara nyttig är ju en macka mycket godare än en sumpig kladdkaka utan smör.

Så summan av kardemumman: var nyttig för det mesta, men ska du vara onyttig så var det ordentligt! Det är mycket godare så…
PS 1. Delicatoreklamen vann ett guldägg i kategorin ”tidningsannonsering” . Så det var visst fler än jag som tyckte den var kul.
PS 2. Den här chokladmoussetårtan lyxade vi med ikväll. Hur Ica kan få den till energi- och fettsnål vet i tusan, men den är god i alla fall :)

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.