Aktuellt

Musik

Hektisk vecka det här. Föreläsningar hela dagarna och träning på kvällarna. Ont om tid till mina blogginlägg känner jag… så det blir ett snabbt idag. Och det ska handla om musik…

Finns få saker som peppar en så mycket som musik när man tränar. Bra musik kan vara skillnaden mellan att fjösa sig igenom spinningen/aerobicen/pumpen eller att verkligen ta i och kämpa järnet.

Har man hållit på med aerobic sedan senare medeltiden är det dock lätt att man blir miljöskadad och det är precis vad jag blivit: jag måste alltid köra i takt till musiken. Var på en spinningklass idag där man uppmuntrades till tung klättring i en snabb låt, och sittande raksträcka till en långsam…. det blev ERROR i hjärnkontoret och jag kunde inte alls utnyttja musiken till att ta ut mig som jag ville.

Samma sak gäller löpning. Det hade varit underbart att förgylla sina löprundor med musik. Är man ute på långpass kan till och med fågelkvittret bli långtråkigt nämligen. Men jag har gjort mina försök. Men eftersom jag måste springa i takt blir det hela bara en enda orytmisk pannkaka. I 99% av fallen går musiken för sakta och jag lufsar framåt. Någon enstaka gång är takten för snabb och man får småtrippa sig fram….. Ingen harmoni någonstans. Så jag har gett upp det där och får förlita mig på min egen sångröst… (men det är bara på morgonkvisten innan världen vaknat).

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt och ses i morgon!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.