Glöm inte att äta!

Jag äter jättemycket. Och ofta. Folk som inte känner mig blir ofta förvånade över hur mycket jag äter. Till och med min mamma har börjat undra lite försynt om jag har fått binnikemask…
Men tränar man mycket är det också viktigt att äta. Annars bryter träningen ner dig istället för att bygga upp dig. Och det är det som många glömmer. Ett tag körde jag dubbla klasser direkt efter jobbet, en pump och ett spinning med en kvarts mellanrum. Förutom lunch åt jag innan passen både en tallrik müsli med mjölk kl 15 och en dubbelmacka med avocado,skinka och paprika vid 17. Då kände jag mig fit for fight när pumpen började kl 18. Mellan passen slängde jag i mig en gainomax för att orka fullt ut på spinningen.
När jag pratade med deltagare som också kört båda klasserna kom det fram att många av dom inte ätit något sedan lunch. Alltså, ingen mat på 6 timmar och sen två klasser på raken!!! När sista klassen var slut var det alltså 8 timmar sedan de hade ätit! Att träna utan energi i kroppen gör att man inte orkar ta i, dvs träningen blir inte alls så effektiv som den kunnat bli. När kolhydraterna är slut går kroppen lös på proteiner = muskler. Träning är en stress på kroppen och kroppen behöver energi+vitaminer+mineraler+antioxidanter för att undvika nedbrytning. Så alla ni out there som tränar… GLÖM INTE ATT ÄTA!
Och sist men inte minst…ha en härlig fredag!

Inga kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.